Magamról

"Kisgyerekek játszanak a füvön.  Négylevelű lóherét  keresnek.
- Anyu.....anyukám...találtam - kiabálja boldogan a kis Marika.
- Anyu....találtam....én is találtam...megint találtam.....nézd, már megint találtam … egy ötödiket is találtam- ujjong Peti, a négyéves kisfiú.
A mama hitetlenkedve rázza a fejét:
- Peti ez lehetetlen. Ilyen sokat nem találhattál.
 - Dehogynem....mert én a háromlevelűt keresem."
Fehér Klára: Miből csinálják az elefántot? 1973 Szépirodalmi Könyvkiadó


Amikor elkezdtem blogot írni én is négylevelű lóherét akartam találni, mint Marika. Azt hittem, azt gondoltam, hogy nagyon jó lesz, ha megtalálom a saját négylevelűmet, amit  majd lepréselve  elfeljetek  egy jó vaskos könyvben. Amit majd mutogathatok az utódoknak egyszer, hogy igen-igen sikerült! Csak minden tízezredik fehérherére jut egyetlen egy négylevelű, azt mondják azért, mert  génhibás. És én egy génhibás, mutáns levelet akartam.Őszintén és nagyon bíztam abban, hogy mihamarabb észreveszem a hit, remény, szeretet, szerencse négyesét szimbolizáló levelemet.  Egyáltalán nem láttam az egészben a részt a keresésem elején.

Hittem is, reméltem is, de amikor, mint Peti rájöttem, hogy érdekesebb és izgalmasabb dolgok is akadnak, mint a bizarr négylevelű lóhere utáni céltalan bóklászás, na én  akkor fedeztem fel az igazi sűrűben lapuló egyedit. Akkor, amikor végre észrevettem, hogy  a háromlevelűek bizony többen vannak. Feltaláltam a spanyolviaszt? Heuréka!

Mindenkinek megvannak a maga céljai. Ki errefelé, ki arrafelé tart.

Közel egy év alatt különleges  olvasóim akadtak   a világ mind a négy tájáról; lehet, hogy van, aki közülük tűz, víz, fa vagy éppen levegő jegyű, de az biztos, hogy érdekli őket az útkeresés, az emberi viselkedés, az emberi  gondolkodásban rejlő érdekes paradoxonok, az önképzés és a játék.

Remélem sikerült rávezetni néhányukat abban, hogy nagyon jó dolog, hogy nem vagyunk egyedül  a keresgélésben. Nem kell egyedül gyűjtögetni tovább bármi is a cél: még több háromlevelű vagy az a minden tizezredikre jutó, különleges négylevelű.

A coaching már csak ilyen. Kereső és játékos beszélgetés.

Tálcaérték lett a blog neve, mert azt gondoltam, hogy a személyes coaching megbeszélések mellett virtuális tálcán is kínálhatok olyan értékeket, érzelmeket, amelyek elgondolkodtatnak a hétköznapokban, amelyek túlmutatnak önmagukon és önmagunkon. Tálcát kínáltam ahhoz, hogy mindenki azt tegye rá, amit szeret, amire vágyik. Kicsit bizar módon, amitól fél. Egyszer úgyis mindent ki kell próbálni.

Egy fórumot akartam kínálni ahhoz, hogy egyes kérdések egyedi, de sokszínű megvilágításba kerüljenek a kérdések által. S mivel mások is beszélnek ezekről a témákról, foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel, Ön is megnyugodhat, hogy nem perverzek, nem olyan különlegesek azok, csak nem ismerjük őket. Felszabadító érzés, ha rájövünk nem vagyunk egyedül a kétségekben. Senki sem tökéletes!

Ha úgy gondolja, hogy személyesen is találkozna és beszélgetne a coaching keretein belül velem, az alábbi címen elérhető vagyok: miklos.ilona@ymail.com.

Üdvözlettel:

Miklós Ilona
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése